Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ
Ιδιωτικό Ιατρείο

Υπηρεσίες

Μιχάλης Κουτούζης - Επεμβατικός Καρδιολόγος Αθήνα - Βιογραφικό

Μιχάλης Κουτούζης

Καρδιολόγος Διευθυντής Ζ’ Καρδιολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ

O επεμβατικός καρδιολόγος Μιχάλης Κουτούζης έχει εκτεταμένη καρδιολογική εμπειρία σε όλο το εύρος της Καρδιολογίας στα Νοσοκομεία Καλύμνου, Κω, Ρόδου, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Sahlgrenska, καθώς και στα στρατιωτικά Νοσοκομεία Άρτας, Κω και Λάρισας. Εκτεταμένη δραστηριότητα στην επεμβατική Καρδιολογία. Η εμπειρία του στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία επεμβάσεων, όπως είναι η αγγειοπλαστική σε χρόνιες ολικές αποφράξεις (CTO’s), οι επεμβάσεις με τη χρήση περιστροφικής αθηρεκτομής (rotablator) και η εκτεταμένη χρήση της κερκιδικής προσπέλασης (σε περισσότερο από 95% του συνόλου των περιστατικών). Είναι εκπαιδευτής στην τεχνική της περιστροφικής αθηρεκτομής σε διάφορα νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Επεμβατική Καρδιολογία

Αγγειογραφία στεφανιαίων αρτηρίων (στεφανιογραφία)
Αγγειοπλαστικές στεφανιαίων αρτηριών (PCI)
Επεμβάσεις περιστροφικής αθηρεκτομής (Rotablator)
Αγγειοπλαστικές σε χρόνιες ολικές αποφράξεις (CTO)
Ενδοστεφανιαίο υπέρηχο (IVUS)
Μέτρηση κλασματικής εφεδρείας ροής (FFR)

Επεμβάσεις σε δομικές καρδιοπάθειες

Διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας (TAVI)
Διαδερμική σύγκλειση του ωτίου του αριστερού κόλπου (LAA closure)
Διαδερμική σύγκλειση ανοικτού ωοειδούς τρήματος
Διαδερμική σύγκλειση μεσοκολπικής επικοινωνίας

Εμφύτευση συσκευών

Εμφύτευση βηματοδοτών (VVI, DDD. Αμφικοιλιακοί)
Εμφύτευση απινιδωτών
Τοποθέτηση εμφυτεύσιμων Holter

Κατάλυση αρρυθμιών (ablation)

Παροξυσμικών υπερκοιλιακών αρρρυθμιών
Παραπληρωματικών δεματίων (σύνδρομο WPW)
Κολπικής μαρμαρυγής
Κολπικού πτερυγισμού
Κολπικών ταχυκαρδιών
Εκτάκτων κοιλιακών και υπερκοιλιακών συστολών

Πρωτοποριακές επεμβατικές μέθοδοι

Η μεγάλη επαγγελματική εμπειρία του Μιχάλη Κουτούζη στην Ελλάδα και το εξωτερικό εγγυάται την εφαρμογή σύγχρονων και πρωτοποριακών μεθόδων σε όλο το φάσμα της επεμβατικής καρδιολογίας. Οι επεμβάσεις γίνονται με βάση τα υψηλότερα διεθνή στάνταρντς, χάρη στη διαρκή επαφή με αντίστοιχες κλινικές του εξωτερικού. Το εργαστήριο στον Ερυθρό Σταυρό είναι το πρώτο παγκοσμίως που απέδειξε ότι ένας αριθμός ασθενών μπορεί να πάρει εξιτήριο αυθημερόν ακόμα και μετά από πολύπλοκες αγγειοπλαστικές.
Αγγειοπλαστικές με τη βοήθεια περιστροφικής αθηρεκτομής

Αγγειοπλαστικές με τη βοήθεια περιστροφικής αθηρεκτομής

Η περιστροφική αθηρεκτομή είναι μια μέθοδος που βοηθά να ξεπεραστεί η έντονη ασβέστωση των αγγείων που πολλές φορές κάνει αδύνατη την απλή αγγειοπλαστική και τη διάνοιξη των μπαλονιών.
Περισσότερα

Κερκιδική προσπέλαση

Η κερκιδική προσπέλαση είναι μια σχετικά καινούργια μέθοδος διενέργειας της στεφανιογραφίας και της αγγειοπλαστικής. Η επέμβαση σε αυτή την περίπτωση γίνεται με παρακέντηση της αρτηρίας στο ύψος του καρπού.
Περισσότερα
Αγγειοπλαστική σε χρόνιες ολικές αποφράξεις

Αγγειοπλαστική σε χρόνιες ολικές αποφράξεις

Σαν χρόνιες ολικές αποφράξεις ορίζονται οι αποφράξεις (στένωση της αρτηρίας 100%) που υπολογίζεται ότι έχουν συμβεί πάνω από 3 μήνες. Οι αγγειοπλαστικές σε αυτές τις αρτηρίες αποτελούν τις πιο δύσκολες επεμβάσεις στην επεμβατική καρδιολογία, μια και λόγω της ολικής απόφραξης η περιφέρεια του αγγείου δεν είναι ορατή, ενώ η απόφραξη χαρακτηρίζεται από μεγάλη σκληρότητα.
Περισσότερα
Ημερήσια νοσηλεία μετά από καρδιακό καθετηριασμό

Ημερήσια νοσηλεία μετά από καρδιακό καθετηριασμό

Η ημερήσια νοσηλεία μετά τον καρδιακό καθετηριασμό δίνει την ευκαιρία στους ασθενείς να μην κοιμηθούν στο Νοσοκομείο μετά από τη διενέργεια στεφανιογραφίας ή αγγειοπλαστικής. Η ημερήσια νοσηλεία μετά από επεμβάσεις είναι μια παγκόσμια τάση να μειωθεί η νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο και συνδυάζεται με σύγχρονες μεθόδους διενέργειας επεμβάσεων, όπως η κερκιδική προσπέλαση, η λαπαροσκοπική και η ρομποτική χειρουργική.
Περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της "Κερκιδικής Προσπέλασης" για τον ασθενή;

Χάρη στην εκτενή χρήση της κερκιδικής προσπέλασης επιτυγχάνεται η μέγιστη άνεση και ασφάλεια των ασθενών, οι οποίοι μπορούν άμεσα να σηκωθούν από το κρεβάτι και σε μεγάλο βαθμό να λάβουν και εξιτήριο αυθημερόν.
Καταγράφονται πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε επεμβάσεις εξαιρετικής δυσκολίας, όπως αυτές με χρήση περιστροφικής αθηρεκτομής και χρόνιων ολικών αποφράξεων. Τα ποσοστά επιτυχίας είναι αντίστοιχα με εκείνα των καλύτερων κέντρων του εξωτερικού.
Η ιατρική ομάδα, πέρα από την επιστημονική αρτιότητα, επικεντρώνεται και στην καλή ψυχολογία του ασθενούς, με σκοπό την ανακούφισή του και τη γρήγορη ανάρρωση.
Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται βάσει υψηλών διεθνών στάνταρντ, λόγω της πολυετούς εμπειρίας του Μιχάλη Κουτούζη σε νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πόσο καιρό θα μείνω στο νοσοκομείο μετά από μια στεφανογραφία ή μια αγγειοπλαστική;

Οι περισσότεροι ασθενείς μετά από μια στεφανιογραφία θα πάρουν αυθημερόν εξιτήριο, εκτός αν το σημείο παρακέντησης αιμορραγεί ακόμα ή αν υπάρχει αντένδειξη από την κλινική κατάσταση του ασθενή. Πρακτικά, το 90% των ασθενών που υποβάλλονται σε στεφανιογραφία στην κλινική μας παίρνει εξιτήριο την ίδια μέρα.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αγγειοπλαστική μπορούν επίσης να πάρουν αυθημερόν εξιτήριο υπό προϋποθέσεις. Οι πιο κατάλληλοι ασθενείς για να πάρουν αυθημερόν εξιτήριο είναι αυτοί που υποβάλλονται σε προγραμματισμένες αγγειοπλαστικές. Στη κλινική μας το 45% των αγγειοπλαστικών παίρνει εξιτήριο την ίδια μέρα.

Γιατί να προτιμήσω να κάνω μια στεφανιογραφία;

Η κερκιδική προσπέλαση παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή μηριαία προσπέλαση.
Η κινητοποίηση των ασθενών γίνεται άμεσα και δεν χρειάζεται να είναι κλινήρεις. Αντίθετα, μετά από μια επέμβαση μέσω της μηριαίας προσπέλασης οι ασθενείς πρέπει να παραμείνουν κλινήρεις, τουλάχιστον για κάποιες ώρες.
Η αιμόσταση γίνεται με ένα βραχιόλι στο χέρι του ασθενή που παραμένει για 3 περίπου ώρες. Αντίθετα, στη μηριαία προσπέλαση η αιμόσταση συνήθως γίνεται χειροκίνητα και μετά τοποθετείται ελαστικός επίδεσμος για μερικές ώρες.
Η κερκιδική αρτηρία είναι επιφανειακή και εύκολα συμπιέσιμη με αποτέλεσμα η πιθανότητα αιμορραγίας να είναι πολύ μικρότερη. Σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, όπως είναι αυτοί με έμφραγμα του μυοκαρδίου υπάρχει και όφελος στην επιβίωση μεταξύ κερκιδικής και μηριαίας προσπέλασης.

Συνάδελφοι

Οι εξαιρετικές γνώσεις της ομάδας μας και η ενασχόληση με σεβασμό και προσήλωση στις ανάγκες των ασθενών αποτελούν βασικό παράγοντα της πορείας μας
Βαρυτιμιάδη Ευθυμία - Επεμβατικός Καρδιολόγος

Ευθυμία Βαρυτιμιάδη

Επεμβατικός Καρδιολόγος
Οικονομίδης Νικόλαος - Επεμβατικός Καρδιολόγος

Νικόλαος Οικονομίδης

Επεμβατικός Καρδιολόγος
Ρηγάτου Αγγελική - Καρδιολόγος

Αγγελική Ρηγάτου

Καρδιολόγος
Εύη Στασινού - Γραμματέας

Εύη Στασινού

Γραμματέας

Δείτε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ
Βιογραφικό και πληοροφορίες του επεμβατικού καρδιολόγου Μιχάλη Κουτούζη.
Περισσότερα
ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ
Είμαστε στη διάθεσή σας για έγκυρη και υπεύθυνη διάγνωση.
Περισσότερα
ΠΟΛΥΜΕΣΑ
Φωτογραφίες και βίντεο από ιατρικές δράσεις στον τομέα της καρδιολογίας.
Περισσότερα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλείστε ραντεβού ή ζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την υγεία της καρδιάς σας.
Περισσότερα

Τηλέφωνο

+30 697 232 1536

E-mail

koutouzismike@yahoo.gr

Νοσοκομείο Υγεία

Ερυθρού Σταύρου 4, Μαρούσι

Ιδιωτικό Ιατρείο

Φλέμινγκ 15, Υγεία Εμβρυoγένεσις (IVF), 2ος Όροφος, Γραφείο 7

envelopefilm-playphone-handsetmap-markerheart-pulse linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram